Na obiad możesz przygotować soczystego kurczaka w ziołach bez tłuszczu! Jak to zrobić? Sięgnij po pałki kurczaka i WINIARY POMYSŁ NA… Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami i postępuj zgodnie z instrukcją widoczną na opakowaniu produktu. Pieczenie mięsa w torebce sprawia, że staje się ono niezwykle kruche i aromatyczne. A co najważniejsze możesz zamarynować mięso tuż przed pieczeniem, co jest sporą oszczędnością Twojego czasu. Kurczaka w ziołach możesz serwować z różnymi dodatkami – eksperymentuj i poznaj najlepsze kompozycje smaków!
Sposób przygotowania:
1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Do woreczka z górnej części opakowania włóż pałki z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij czerwoną zapinką, którą znajdziesz w woreczku.
2. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut. Jeśli chcesz, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić.
4. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.