W WINIARY POMYSŁ NA… Steki z karkówki w sosie z tymiankiem znajdziesz aromatyczny tymianek i suszone warzywa, które sprawią, że karkówka będzie soczysta i niezwykle aromatyczna, słowem – idealnie przyrządzona. Przyprawy zmieszaj z wodą i już w woreczku rozprowadź równomiernie na stekach z karkówki, a następnie zapiecz całość w piekarniku. Gorącą, pachnącą karkówkę w tymianku podawaj w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, które możesz dodatkowo polać powstałym podczas pieczenia, aromatycznym sosem. Do zestawu możesz także włączyć ulubioną surówkę. WINIARY POMYSŁ NA… Steki z karkówki w sosie z tymiankiem - czy obiad może być jeszcze bardziej idealny?
Sposób przygotowania:
1. Podgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 1,5-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut.
4. Po wyjęciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.