Przygotowując POMYSŁ NA… Soczyste żeberka nie musisz dodawać tłuszczu, a proponowany przez nas sposób pieczenia sprawia, że mięso jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Żeberka możesz podać z pieczonymi ziemniakami i świeżymi surówkami. Jesteśmy pewni, że Twoi najbliżsi pokochają to danie.
Sposób przygotowania:
1. Do załączonego woreczka włożyć żeberka pokrojone na porcje (ok.5 cm, jedna lub dwie kostki) wsypać zawartość torebki i zamknąć załączoną zapinką.
2. Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Piec na najniższym poziomie piekarnika przez 60 minut.
4. Po wyciągnięciu z piekarnika, ostrożnie odciąć końcówkę woreczka z zapinką.