WINIARY POMYSŁ NA… serowy garnek to danie o serowym smaku, które będzie wszystkim smakowało i na pewno stanie się jednym z ulubionych dań obiadowych naszych bliskich. Przygotowanie jest bardzo proste. Ulubione składniki: pulpeciki, makaron, pieczarki i por wrzucamy do garnka, łączymy z WINIARY Pomysł na… i gotujemy. Danie możemy podać z sałatką ze świeżych warzyw lub posypane posiekaną natką pietruszki.
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przypraw delikatnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Uformuj około 12 małych pulpecików.
2. W garnku podsmaż na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zarumienione. Do garnka z pulpecikami dodaj pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. Razem wszystko podsmaż przez kilka minut.
3. Wlej do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30% oraz nasz Pomysł na… Dobrze wymieszaj, dodaj surowy makaron i całość zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
4. Po przygotowaniu gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.