WINIARY POMYSŁ NA… boloński garnek to niekonwencjonalna, ciekawa alternatywa dla tradycyjnego spaghetti bolońskiego. Jego sympatycy mogą przyrządzić swoje ulubione danie bez konieczności gotowania makaronu w oddzielnym garnku. Połączenie makaronu, mięsa mielonego, pieczarek, pomidorów z WINIARY Pomysł na…to gwarancja dania, które będzie smakować całej rodzinie. Gotowy makaron możemy posypać startym, żółtym serem lub podać ze świeżą rukolą.
Sposób przygotowania:
1. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Na głębokiej patelni lub w garnku w małej ilości tłuszczu podsmaż mięso mielone, dołóż pieczarki i smaż razem przez kilka minut.
2. Zawartość opakowania rozmieszaj z 700 ml wody i koncentratem pomidorowym (lub z 500 ml wody i 425 g pomidorów z puszki). Wlej całość do garnka i wsyp surowy makaron.
3. Zagotuj i duś całość pod przykryciem przez 15-20 minut, do miękkości makaronu.