Wieprzowina to mięso uwielbiane przez Polaków. WINIARY POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem pozwoli Ci wydobyć ze schabu to, co najlepsze – niezwykłą kruchość mięsa i intensywność jego aromatu. Soczystość mięsa dodatkowo wzmacnia dodatek charakternego zielonego pieprzu i rodzimej pietruszki. Aby przygotować kotleciki schabowe w sosie wystarczy zapiec plastry schabu w woreczku w wodzie zmieszanej z przyprawami, które znajdziesz w WINIARY POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem. Gotowe mięso przełóż do innego naczynia, a powstały podczas pieczenia sos dopraw dodatkowo śmietaną. Obiad na niedzielne, rodzinne spotkania gotowy!
Sposób przygotowania:
1. Podgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Schab pokrój w plastry o grubości około 1 cm i lekko rozbij. Włóż do woreczka z górnej części opakowania. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. wlej do woreczka.
2. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut.
4. Po wyjęciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj, aby nie poparzyć się parą. Przełóż danie do naczynia, dolej 50 ml (ok. 2 łyżek) śmietany i dokładnie wymieszaj.