Przygotowując POMYSŁ NA… Soczyste skrzydełka z miodem nie musisz dodawać tłuszczu, który powinniśmy ograniczać w naszej diecie. Proponowany przez nas sposób pieczenia sprawia, że mięso jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Pamiętaj aby talerzu nie zabrakło również ryżu lub ziemniaków oraz sałatki ze świeżych warzyw.
Sposób przygotowania:
1. Skrzydełka pokrój na dwie części.
2. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Podgrzej piekarnik do 200oC. Do woreczka z górnej części opakowania włóż skrzydełka z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij załączoną zapinką w odległości 6-8 cm od górnej części worka.
4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 55 minut. Jeśli chcesz, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić.
5. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.