WINIARY POMYSŁ NA… makaron smażony po tajsku to prosty sposób na urozmaicenie tradycyjnej potrawy z kurczaka z makaronem, w prawdziwie azjatyckim stylu. Danie możesz podać z ulubionymi warzywami, makaronem i świeżymi ziołami. Takie połączenie na pewno przypadnie do gustu Twoim najbliższym.
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, paprykę pokrój w cienkie paski, jajka roztrzep w osobnej misce
2. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 5min. dodaj paprykę i smaż przez kolejne 2min.
3. Na patelnię dodaj ugotowany makaron i jajka, energicznie mieszkając.
4. Zawartość opakowania dobrze wymieszaj z 50ml zimnej wody, dodaj na patelnię i całość smaż przez ok. 5 minut.
Gotowe danie możesz skropić sokiem z limonki lub cytryny.
Opakowanie 26g wystarczy na przygotowanie czterech porcji.