Żelatyna w listkach - 20szt
W każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez swoją klarowność i szybkość tężenia żelatyna jest nie tylko idealna do galaret z ryb, mięs i warzyw, ale także do kremów, serników na zimno i musów.
Szlachetna odmiana żelatyny, ceniona jest przez zawodowych cukierników i kucharzy, a dzięki swej przeźroczystości, nadaje się do zrobienia przezroczystych elementów nowoczesnych tortów, np. okien kościoła lub skrzydełek wróżki.
Siła Bloom 180
Łatwa w użyciu i dozowaniu. Dokładnie w trzech prostych krokach:
Namoczyć> odcisnąć > roztopić
Składniki: 100% żelatyny (pochodzenia wieprzowego) wieprzowiny
Dozowanie: 12 listków żelatyny do żelowania 1 L płynu.
Namoczyć w osobnej wodzie ok. 5 min. W zimnej wodzie, wyjąc z wody i delikatnie odcisnąć dodać do ciepłego dania. W przypadku zimnych dań np. śmietany, wyciśnięta żelatynę powoli podgrzać mieszając do całkowitego rozpuszczenia, następnie do rozpuszczonej żelatyny powoli dodać zimny produkt. Rozmieszać. Nigdy nie robić w odwrotnej kolejności!
Pozostawić danie najmniej na 4h do stężenia w chłodnym miejscu.
Kod kreskowy: 5907377672708