Żele na zimno to idealne wykończenie wszelkiego rodzaju ciast deserowych, bankietowych, tortów czy deserów lodowych lub artystycznych. Dzięki tym produktom można uzyskać nieprzeciętny wygląd przy równoczesnym podniesieniu walorów smakowych wyrobów. Związane jest to z tym, że Diamenty charakteryzują się nie tylko wyjątkowym połyskiem i kolorem, ale również doskonałym smakiem i aromatem.
Żele te nadają się do wykończania zarówno powierzchni płaskich, jak i pochyłych i pionowych. Dzięki idealnej konsystencji, Diamenty nanosi się cienką warstwą, co umożliwia stosowanie ich również do glazurowania świeżych owoców.
Szeroka różnorodność oferowanego asortymentu pozwala na urozmaicenie ciast i deserów oraz podniesienie ich walorów smakowych i estetycznych w praktycznie dowolny sposób.
Można stosować go również jako nabłyszczacz do
opłatków jadalnych i mas cukrowych, który po zastosowaniu daje np. efekt wody, efekt bliku - błysku w oku naszej figurki.