Poznaj Ruby2 – nową, jeszcze bardziej intensywną wersję rubinowej czekolady od Callebaut. Ruby2, znana również jako czekolada Ruby RB2, to czwarty typ czekolady, który wyróżnia się niepowtarzalnym smakiem oraz naturalnym, rubinowym kolorem, osiągniętym bez użycia sztucznych barwników i aromatów. Ta wyjątkowa czekolada Ruby od Callebaut oferuje głębsze doznania smakowe dzięki wyrazistszym nutom owocowym oraz intensywniejszemu, lśniącemu rubinowemu kolorowi.
Ruby2, stworzona z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca typu ruby, to czysta przyjemność i pełnia smaku. Doskonale nadaje się zarówno do samodzielnego spożycia, jak i jako baza do wypieków – kremów, ganaszów czy musów. Czekolada Ruby Callebaut to propozycja dla najbardziej wymagających, oferująca niezrównaną jakość wizualną i smakową, która zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane gusta.
Odkryj Ruby2 i wejdź na nowy poziom przyjemności z wyjątkową czekoladą Ruby od Callebaut!
Czekolada Ruby2 Barry Callebaut w formie dropsów (kaletek) jest łatwa do porcjowania i rozpuszczania.
Po czekoladzie ciemnej, mlecznej i białej, ruby jest kolejnym przełomem w świecie czekolady od 80 lat. Ten dar natury zaskakuje nowym smakiem i kolorem, powstałym z ziaren kakaowca ruby – bez dodatku sztucznych barwników czy aromatów owocowych. Nowa wersja tej czekolady – Ruby 2 – dzięki ulepszonej recepturze, oferuje jeszcze bardziej intensywny, owocowy smak.
Zatrać się w rubinowym kolorze. Nowa czekolada RB2 to intensywniejszy odcień, który zachęca do tworzenia słodkości o naturalnie pięknej różowej barwie, bez potrzeby dodatkowego barwienia.
W naszej ofercie znajdziesz także wiele innych pysznych czekolad – zapoznaj się z naszą pełną ofertą.
Pamiętaj, aby odpowiednio zatemperować czekoladę, aby uzyskać piękny połysk na polewach czy czekoladkach. Temperowanie polega na rozpuszczeniu czekolady i schłodzeniu jej do odpowiednich temperatur.Można to zrobić nawet w mikrofalówce – poniżej znajdziesz krótki filmik ilustrujący proces temperowania. Szczegółowe instrukcje dotyczące temperowania i innych technik dostępne są w darmowych tutorialach Barry Callebaut.
Charakterystyka:
- Zawartość kakao: min. 32,8%
- Zawartość mleka: 20,6%
- Zawartość tłuszczu: 37%
- Płynność: 3/5
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy.
Certyfikaty: koszerność, halal
Opakowanie: 2,5 kg