Callebaut Strong 70 to wyjątkowo gorzka, najwyższej jakości, tradycyjna belgijska czekolada zawierająca 70,5% kakao.
Posiada mocny, wyrazisty smak.
Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie oraz dawkowanie w razie potrzeby.
Czekolady Callebaut zawierają więcej masła kakaowego, co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Zrównoważony smak mleka i śmietanki z subtelnymi nutami wanilii.
Produkt Callebaut
Opakowanie: 2,5kg
Kod produkt: 70-30-38-E4-U71
Zastosowanie w cukiernictwie:* karmele
* grona czekoladowe
* pasta czekoladowa
* nadzienia kremowe i maślane
* ganache
* talarki czekoladowe
* trufle
* krem bawarski
* kremy i crémeux
* krem angielski i twarogowy
* glazury
* czekoladowa lawa / Fondant
* mus
* sosy
* biszkopty i ciasta
* praliny