Żelatyna 50g
W każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez swoją klarowność i szybkość tężenia żelatyna Dr. Oetkera jest nie tylko idealna do galaret z ryb, mięs i warzyw, ale także do kremów, serników na zimno i musów.
Użycie jej jest bardzo proste: odmierzoną ilość wsypać do gorącego płynu (wywaru lub wody) i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. Jeżeli użyjesz żelatyny do słodkich potraw, rozpuść ją w małej ilości gorącej wody i po wystudzeniu dodaj do mleka lub bitej śmietany.
Dr. Oetker oferuje żelatynę w opakowaniu 10 g (na 0,5 l płynu),
20 g (na 1 l płynu) i 50 g (na 2,5 l płynu lub do odmierzania). Żelatyna 10 g jest Żelatyną premium, ponieważ ma jeszcze wyższą moc tężenia i większą klarowność niż pozostałe.