Żele na zimno to idealne wykończenie wszelkiego rodzaju ciast deserowych, bankietowych, tortów czy deserów lodowych lub artystycznych.
Za pomocą tego produktu można uzyskać nieprzeciętny wygląd przy równoczesnym podniesieniu walorów smakowych wyrobów. Związane jest to z tym, że diamond glaze charakteryzuje się nie tylko wyjątkowym połyskiem i kolorem, ale również doskonałym smakiem i aromatem.
Szeroka różnorodność oferowanego asortymentu pozwala na urozmaicenie ciast i deserów oraz podniesienie ich walorów smakowych i estetycznych w praktycznie dowolny sposób.
Żele te nadają się do wykończania zarówno powierzchni płaskich, pochyłych czy pionowych. Dzięki idealnej konsystencji, Diamenty nanosi się cienką warstwą, co umożliwia stosowanie ich również do glazurowania świeżych owoców.
Można stosować go jako nabłyszczacz do
opłatków jadalnych i mas cukrowych, który po zastosowaniu daje np. efekt wody, efekt bliku - błysku w oku naszej figurki.