Foremka dzięki której przygotujesz idealne czekoladki na Wielkanoc. Foremka jest wystarczająco głęboka do wykonania zarówno zwykłych, jak i nadziewanych czekoladek. Pralin możemy również użyć jako dekoracji tortu lub babeczek. Foremka nie nadaje się do robienia słodyczy z gorącego syropu cukrowego (landrynek, karmelków, karmelowych lizaków). Produkt wielokrotnego użytku. Myć ręcznie.
Sposób użycia:
Wlać roztopioną czekoladę do formy (najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego lub miski do rozpuszczania czekolady z lejkiem), rozprowadzić i usunąć nadmiar, następnie należy włożyć formę do lodówki aby czekolada stężała. Gdy już zastygnie wyjmujemy czekoladki z formy, możemy je udekorować i pokolorować według uznania.
W celu uzyskania kolorowych detali można też pomalować formę farbką spożywczą, rozpuszczoną kolorową czekoladą, spryskać barwnikiem w sprayu i następnie zalać czekoladą.
Gotowe połówki można wypełnić piankami, posypką, drobnymi słodyczami lub karteczką z życzeniami i skleić w 1 jajko.
WYMIARY FORMY: 15 x 28 cm
WYSOKOŚĆ JAJEK: 9 cm
ILOŚĆ FOREMEK: 3 szt.
MATERIAŁ: tworzywo
OPAKOWANIE: 2 szt.
PRODUCENT: Wilton
SYMBOL: 03-0-0114