Masa śmietanowa borówkowa firmy Dr Oetker z kawałkami owoców.
Śmietanowa masa do dekorowania tortów, nadaje ubitej śmietanie charakterystyczny borówkowy, nie za słodki smak i utrzymuje odpowiednią konsystencję śmietany, dzięki czemu jest stabilna i nie podchodzi wodą.
Przy zastosowaniu Masy śmietanowej bita śmietana utrzymuje swoją sprężystość - nie wymaga już innych dodatków, np. Śmietan-fixu.
Sposób przygotowania:
- 0,5l mocno schłodzonej 30% śmietanki ubij w mikserze.
- Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj używając miksera na niższych obrotach.
- Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser, przechowuj w lodówce do czasu podania.
*Ilość masy wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24cm.
Na tyle opakowania znajdziesz również przepis na pyszne bezy z masą borówkową!
Opakowanie zawiera 115 g