Masa cukrowa do tworzenia kwiatów cukrowych. Idealna do bardzo cienkich i delikatnych płatków i innych dekoracji. Szybko schnie dzięki czemu, kwiaty z masy florystycznej są twarde i wytrzymałe. Zawiera dodatek gumy tragakantowej co zwiększa jej elastyczność i umożliwia bardzo cienkie rozwałkowanie bez rozerwania.
Kraj pochodzenia: Włochy
Waga opakowania - 1 kg
Numer katalogowy: DEC032K1
Składniki: cukier, olej roślinny (ziarno palmowe), syrop glukozowy, tragakant (E413), białko jaja, żelatyna, barwnik: dwutlenek tytanu (E171), kwas cytrynowy (E330), aromat, konserwant: sorbinian potasu (E202)
Produkt BEZGLUTENOWY.
Może zawierać śladowe ilości: JAJ, SOI, MLEKA, ORZECHÓW
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.
Wartość energetyczna oraz odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1675 kJ / 395 kcal
Tłuszcze: 4,6g w tym tłuszcze nasycone 0,4g
Węglowodany: 88g w tym cukry 86g
Białko: 0g, Sole: 0g
Waga netto: 1 kg
Kolor: Biały