Kompletny zestaw do zamszowania czekoladą na tortach oraz nowoczesnych deserach.
Zestaw w pełni wyposażony, jest z sukcesem wykorzystywany podczas szkoleń organizowanych w naszej Akademii.
Jeden z topowych kompresorów oferowany przez nasz sklep do użytku spożywczego.
Pistolet niskociśnieniowy
dysza 1,2mm do zamszowania charakteryzuje się bardzo dużą precyzją w nanoszeniu rozpuszczonej czekolady. Idealnie nadaje się do wykończenia tortów lodowych oraz deserów. Ze względu na niskie zużycie powietrza może pracować z mniejszymi kompresorami. Przeznaczony do malowania czekoladą.
Zastosowanie w kompresorze technologi bezolejowej gwarantuje najwyższą jakość i czystość powietrza, bez jakichkolwiek zanieczyszczeń. Kompresory takie stosuje się w miejscach, gdzie wymagana jest najwyższa czystość powietrza, czyli na rynku spożywczym oraz farmaceutycznym.
Duża pojemność zbiornika:
20 l gwarantuje stałe ciśnienie pracy nawet przy dłuższym użytkowaniu.
Mocny i cichy silnik ,o mocy
750W.
Głośność silnika:
62 dB, głośność przy maksymalnym obciążeniu
69 dB.
Zewnętrzny
filtr powietrza przed silnikiem gwarantujący czystość pracy.
Maksymalne ciśnienie robocze :
7 bar.
Zalecane ciśnienie robocze dla cukiernictwa: min 2,5 bar, zalecane 3,5 - 4.0 bar do pracy przy gęstych produktach.
Dodatkowo w zestawie oferujemy wzmacniany
5m wąż, zakończony z dwóch stron
szybko-złączką. Szybko-złączki gwarantują szczelność połączenia, szybkość i prostotę montażu oraz demontażu.
Pistolet do zamszowania również wyposażony jest w szybko-złączkę pasująca do węża.
Wysokiej jakości pistolet wykonany jest z odpowiedniego metalu z dodatkowym, odkręcanym zbiornikiem na farbę / surowiec, wykonanym z białego plastiku.
W skład zestawu dużego wchodzi:
- profesjonalny pistolet z dużym zbiornikiem 125ml
- specjalny kompresor przeznaczony do celów spożywczych
- wzmacniany wąż o długości 5m
Doskonale nadaje się do malowania na masach cukrowych, tortach lodowych i innych surowcach cukierniczych.
Jak zamszować czekoladą?
Zobacz jak łatwo zamszować czekoladą, film zawiera polskie napisy. Zobacz jak przygotować czekoladę oraz jakiej użyć techniki do zamszowania.
Poznaj zamszowanie tortów i deserów podczas szkoleń w Akademii SweetDecor.
Nowoczesne torty,
Pełna lista szkoleń
Numer katalogowy zestawu: 5052585